četrtek, 19. julij 2012

EUROPA

D:
Citat Sobota info:
Muro danes čaka prvo dejanje drugega kroga kvalifikacij za Ligo Europa. Po zmagi nad azerbajdžanskim Bakujem bo črno-belim tokrat na poti stal najtrofejnejši klub v zgodovino Bolgarije. Sofijski CSKA je do danes osvojil 31. naslovov državnih prvakov, prav tako pa so 20-krat postali pokalni zmagovalci.
Finančne težave, ustrahovanje...
Toda stanje v klubu, ki ga vodi predsednik Dimitar Penev ne preživlja ravno najboljših časov. Zaradi zavrnitve evropske licence pred štirimi leti je klub izgubil precejšnje vsote denarja, kar se občuti tudi v sedanjosti. CSKA namreč glede finančnih sredstev le še stežka parira mestnemu tekmecu Levskemu iz Sofije, prav tako je stanje boljše v aktualnem bolgarskem prvaku Ludogoretsu iz Razgrada. Ko smo se pogovarjali z bolgarskimi kolegi, so nam ti dejali, da plače v klubu zamujajo tudi do tri ali štiri mesece, igralce, ki se nad stanjem preveč pritožujejo pa znajo vsake toliko obiskati "varnostniki" iz kluba. Ti naj bi z ustrahovanjem in podobnimi rečmi dosegli to, da igralci vsaj začasno utihnejo.
"Ofanziva" proti klubu
CSKA ima za seboj pravo armado navijačev, ki ji poveljuje Dimitar Angelov, znan kot "Ducheto". Kot poročajo bolgarski mediji je ravno te dni prišlo do manjšega škandala, saj naj bi se Angelov in vodstvo kluba zapletlo v pravo medijsko vojno. Vodja navijačev klubu očita, da premalo storijo za klub, oni pa mu odgovarjajo, da ga zanima zgolj denar. Sicer pa se je znotraj glavne navijaške skupine formiralo več podskupin, med katerimi najbolj izstopa tista po imenu "Ofanziva". Gre za tako imenovane ultrase, ki so odločno nastrojeni proti lastnikom kluba. Kot zanimivost dodajmo, da naj bi imel CSKA več kot 180.000 navijačev po celem svetu.
Najboljšega napadalnega dvojca ni v Lendavi
Bolgari bodo jutri v Lendavi nekoliko oslabljeni, saj na srečanje proti Muri nista pripotovala prva napadalca kluba Junior Moraes in Michel Platini. Verjetno ni potrebno ugibati po katerem nogometašu je slednji dobil svoje ime. Kar se tiče Moraesa, bo ta po naših informacijah iz Bolgarije verjetno že te dni postal nov član Metalurga iz Donjecka, z njegovim prestopom pa naj bi CSKA zaslužil okrog 2 milijona evrov. Dodajmo, da je Moraes v lanski sezoni na 23 tekmah dosegel kar 16 zadetkov.
Isto število zadetkov, toda v obdobju od leta 2009 do 2011 in na 47-ih odigranih tekmah, je dosegel Platini, ki pa bo prav tako izpustil srečanje v Lendavi. V njegovem primeru gre za administrativne težave glede prestopa, zaradi katerega je CSKA tudi pod preiskavo disciplinske komisije Uefe. Poleg prvih dveh napadalcev pa manjka tudi do nedavnega prvi vratar ekipe Raïs M'Bolhi, ki je zaključil s posojo v Bolgariji.
Na golu četrti vratar?
Med vratnicama naj bi zaradi različnih spletov in okoliščin stal Tomáš Černý, ki je nova pridobitev kluba, sicer pa je na prijateljskih srečanjih med vratnicama stal kar četrti vratar iz lanske sezone. Ravno to je pred dnevi v intervjuju za Nogomanio povedal tudi Saša Aleksander Živec. Ta je na vprašanje novinarja o tem, kakšne možnosti pripisuje Muri dejal: "Imajo možnosti. Vsekakor. CSKA ima povsem drugačno ekipo kot lani. Brani vratar, ki je bil lani četrti vratar. Ostalo je le še pet igralcev, denimo Brazilec v napadu. Je pa res, da se lahko zgodi marsikaj. Že jutri lahko pridejo trije novi igralci. Vsekakor bo težko igrati v Sofiji, tam bo peklensko, zato bo marsikaj odvisno od prve tekme. Resnično mislim, da Mura ima možnosti".
Černý je kot vratar za jutrišnje srečanje napisan tudi na postavi, ki so jo poslali iz bolgarskega kluba, v napadu pa naj bi zgoraj omenjena zamenjala Irec Cillian Sheridan in Kamerunec Njongo Priso. Prvi je lansko sezono preživel na posoji v škotskem St. Johnstonu, kjer je na 22 tekmah dosegel štiri zadetke, Priso pa je lani za CSKA odigral 11 tekem, na katerih se je trikrat vpisal med strelce. Bolgarski kolegi so nam pred jutrišnjim srečanjem dejali, da največjo pretnjo CSKA-ja predstavlja Hristo Yanev, ki se je pred kratkim v Sofijo preselil iz Litexa.
Kot zanimivost dodajmo, da je ena izmed anket na spletnih strani winner.bg postregla z zanimivim podatkom - kar 70 odstotkov anketiranih si je za nasprotnika želelo soboško Muro. No, nekaj podobnega so si želeli tudi v Bakuju, ki pa ga je nato doletel klavrn konec.





RAV: 13€ - 70% - 30%
HT: 2
TRH: 0:1/0:0
FT: 2
TRF: 0:3/0:0
STG:

RAV: 70% »,9,10€« - 30% »3,90€«
Back over 3,5 gola@4 for 9,10€
Back 0:2@8,4 for 1,58€
Back 1:1@8,4 for 1,58€
Back 1:3@18 for 0,74€
Danes Muraši na sceni z močnim nasprotnikom,gostje bi naj bili nekoliko oslabljeni ampak še vedno precej kvalitetnejši, itak Mura05 je po kvaliteti igralcev in finančnem stanju dosegla svoje in pričakovanja celo presegla, predaje ne bo sigurno, želim vse najboljše danes.
Kvote so se precej spremenile od danes opoldne kadar sem dal v objavo,to je redna praksa nihanja kvot, najbolj se je spremenila kvota za 0:2 iz 8,4 na 7,4,tudi over 3,5 gola iz 4 na 3,9. Včasih so nihanja še večja in je stalna praksa na vseh tekmah, ene bolj nihajo ,ene manj. 
Sodnik ga redno biksa, igralec manj v 57 minuti rezultat 0:0, jaz lay 0:2 in prodaja za  skupaj +33,67 do sedaj. 
Pajič bi lahko rešil tekmo tik po moji prodaji opcije lay Mura05, prodaja še dodatni 11,79€. Moram pohvalit igro Mure,zelo pametna igra tudi z igralcem manj, je pa res da gostom ustreza rezultat 0:0, povratna tekma bo pravi pekel za igralce Mure ampak dečki so si zaslužili vse pohvale,danes +45,46€

Ni komentarjev: